Lichtplan badkamer door Van Triest Lichtconcepten

lichtplan badkamer laten maken

Lichtplan badkamer laten maken

De badkamer: een plek waar de meeste mensen 's ochtends de druk van de ochtend voelen, maar ook een plek waar mensen na een dag vol drukte de rust opzoeken. Bijvoorbeeld door het nemen van een bad of een warme douche. Deze ruimte wordt dus gekenmerkt door een mix van functies. Want waar u tijdens het scheren of het doen van uw make-up graag de beschikking heeft over functioneel licht om alles goed te kunnen zien, is het tijdens het nemen van een bad vaak prettiger om wat meer sfeerlicht te hebben. Ook de vochtige omgeving waar de lichtpunten in uw badkamer mee te maken krijgen, is iets waar rekening mee gehouden dient te worden. Een goed lichtplan houdt rekening met alle wensen en functionele eisen die er in een badkamer zijn. Laat daarom een professioneel lichtplan maken door Van Triest Lichtconcepten. Lichtplan badkamer: voor verlichting wat zijn doel treft.

lichtplan badkamer laten maken

Een lichtplan voor uw badkamer: natuurlijk door van Triest Lichtconcepten

Soorten licht lichtplan badkamer

Voorheen werd er vaak een eenvoudige plafonnière in het midden van het plafond van de badkamer gemonteerd. Maar tegenwoordig worden er steeds meer eisen aan het licht in de badkamer gesteld. Dimbare plafondspotjes, ledstrips rond het bad, verlichting achter of boven de spiegel, licht wat de randen van het badkamermeubel accentueert: de mogelijkheden zijn eindeloos. Bij Van Triest Lichtconcepten zoeken wij de perfecte combinatie van de basisverlichting, functionele verlichting en sfeerverlichting.

De basisverlichting in een badkamer zorgt voor, zoals de naam al doet vermoeden, de basis van de andere soorten licht. De functionele verlichting in een badkamer plaatsen wij in het lichtplan op strategische locaties, zoals boven een spiegel. Met de sfeerverlichting brengen wij extra sfeer in uw badkamer door bepaalde elementen uit te lichten die sfeer versterkend werken. 

Lichtplan badkamer wat rekening houdt met de vochtige omgeving

De badkamer is een ruimte in huis die gekenmerkt wordt door het vochtige klimaat wat onstaat door het warme water van de douche of het bad. Dit is belangrijk om rekening mee te houden tijdens het opstellen van een lichtplan. Bij Van Triest Lichtconcepten houden wij rekening met de plaatsing van het licht en de vochtbestendigheid van de lampen op de verschillende plekken van de badkamer. Zo vraagt een lamp in de buurt van de douche of het bad een andere beschermingsklasse dan verlichting die hier verder vanaf gepositioneerd is. Wanneer u een lichtplan laat maken door Van Triest Lichtconcepten, bent u verzekerd van licht wat zijn doel treft en wat daarnaast veilig gebruikt kan worden in een vochtige omgeving.

Voor wie maken wij lichtplannen?

Van Triest Lichtconcepten maakt lichtplannen voor zeer uiteenlopende partijen. In de meeste gevallen werken wij voor het maken van een lichtplan samen met een (binnenshuis) architect. Maar ook wanneer u (nog geen) architect heeft, kunnen wij u van dienst zijn met het formuleren van een lichtadvies op maat. Laat hieronder uw gegevens achter voor het bespreken van de mogelijkheden voor een lichtplan op maat.

Lichtplan badkamer als onderdeel van onze complete service

U kunt bij ons niet alleen terecht voor het laten maken van een lichtplan. Van origine zijn wij namelijk een technische groothandel, waardoor wij een groot assortiment aan armaturen, aansturingen en lampen hebben die wij direct uit voorraad aan u kunnen leveren. Ook de installatie kunnen wij in overleg voor u verzorgen. Zo heeft u alles onder één dak: wel zo makkelijk.

Wanneer u graag een lichtplan wilt laten maken door één van onze verlichting experts, gaan wij graag met u om tafel. Werkt u samen met een architect? Dan is ook uw architect van harte welkom. In dit gesprek inventariseren wij uw wensen. Dat doen we het liefst op locatie, omdat we zo een beter beeld krijgen van de mogelijkheden en beperkingen van de ruimte. Ook het beschikbare budget voor het project nemen wij graag samen met u door. Aan de hand van deze inventarisatie, zullen wij een lichtplan op maat maken. Hier maken wij een 3D model van, zodat u alvast het mogelijke eindresultaat kunt bewonderen. Bent u akkoord met het ontwerp? Dan kunnen wij overgaan tot levering en installatie van de café verlichting. Zo werken we langzaam toe naar de realisatie van verlichting die zijn doel treft.

Laat uw gegevens hieronder achter. Wij bespreken graag samen met u de mogelijkheden