Lichtplan keuken laten maken

lichtplan keuken

Lichtplan keuken

De keuken: voorheen een plek die puur gebruikt werd voor het koken en het eten, maar tegenwoordig wordt de keuken gebruikt voor steeds meer verschillende doeleinden. De keuken is een plek in huis geworden die steeds meer andere functies gaat vervullen, zoals een werkplek en een plek om even te ontspannen. En met de verandering van de functie van deze ruimte, verandert ook de behoefte aan licht. In een keuken hebben we door zijn veelzijdige functie niet langer te maken met alleen basisverlichting en werkverlichting, maar ook met sfeerverlichting om de keuken wat gezelligheid te geven. Van Triest Lichtconcepten heeft veel ervaring met het opstellen van lichtplannen voor in de keuken. Wilt u graag een lichtplan keuken laten maken door een lichtspecialist om zo de ideale invulling voor het licht te vinden? Wij helpen u graag.

lichtplan keuken

Lichtplan keuken door Van Triest Lichtconcepten: voor de optimale werkveiligheid en een prettige sfeer.

Soorten licht in lichtplan keuken

In een keuken vindt u in hoofdlijnen drie soorten licht. Namelijk de basisverlichting, werkverlichting en sfeerverlichting. Voorheen waren voornamelijk de eerste twee erg belangrijk voor de meeste mensen, maar ook sfeerverlichting mag in een hedendaagse keuken niet ontbreken.

De basisverlichting wordt gebruikt om de gehele ruimte te verlichten. Deze vorm van verlichting vormt, zoals de naam al doet vermoeden, de basis voor de twee andere soorten licht in de keuken. Ook de werkverlichting mag in een keuken uiteraard niet ontbreken. Want zonder goede werkverlichting heeft u niet de beschikking over een veilige werkomgeving. En een veilige werkomgeving is natuurlijk erg belangrijk wanneer u gaat snijden en koken. Met de werkverlichting creëren wij een prettige werkomgeving. Als laatste kijken wij naar de sfeerverlichting. Met de sfeerverlichting lichten wij specifieke objecten of plekjes van de keuken uit die net dat extra beetje sfeer aan de keuken geven waardoor het prettig is om in de keuken te zijn. Ook door het dimbaar maken van de verlichting in uw ruimte is het mogelijk om extra sfeer te creëren.

Naast een lichtplan voor de verlichting, kunnen wij ook de aansturing voor u meenemen bij het opstellen van een lichtplan. Onze lichtspecialisten hebben veel ervaring met het opstellen van een lichtplannen, waardoor u bij ons terecht kunt voor het complete plaatje. Wel zo makkelijk. Lichtplan keuken door Van Triest Lichtconcepten: voor de beste sfeer en optimale werkveiligheid in uw keuken. 

Voor wie maken wij lichtplannen?

Van Triest Lichtconcepten maakt lichtplannen voor zeer uiteenlopende partijen. In de meeste gevallen werken wij voor het maken van een lichtplan samen met een (binnenshuis) architect. Maar ook wanneer u (nog geen) architect heeft, kunnen wij u van dienst zijn met het formuleren van een lichtadvies op maat. Laat hieronder uw gegevens achter voor het bespreken van de mogelijkheden voor een lichtplan op maat.

Benieuwd naar de mogelijkheden van een lichtplan voor uw keuken? Laat hieronder uw gegevens achter!